Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

RSS

KUVIA EI ANNETA VIRTUAALIKENNELEIDEN KÄYTTÖÖN!

 Luonnetesti
14.05.2011 18:02 | Ruska

Kävin 14.5.2011 Lappalaiskoirat ry:n järjestämässä luonnetestissä Turussa. Tuomareina toimivat Carita Koskinen ja Sirkka Lempinen.

Sää ei ollut kaikkein parhain, vettä satoi kunnolla ja asteita oli vain +7°C.

Vuoroni oli lauantain viimeisenä koirana.

Ensin kävelin äidin kanssa tuomarin luokse, jossa he keskustelivat hetken minusta. Kävin tässä vaiheessa nuuhkaisemassa tuomaria muutaman kerran.

Tuomari yritti saada minua leikkimään puupalikalla, mutta minä tyttö menin ja vain nuuskin sitä. En ollut lainkaan leikkituulella. Tämän jälkeen tuomari pyysi äidiltä omaa leluani. Minulla oli kettuleluni mukana, mutta sekään ei minua siinä sateessa kiinnostanut lainkaan. En siis suostunut leikkimään.

Tämän jälkeen jäin äidin kanssa seisoskelemaan ja hetken kuluttua meitä lähestyi joku olento kelkassa. Tuijotin sitä hetken ja sen jälkeen vedin kohti olentoa ja haukuin. Jossain vaiheessa olennon tultua lähemmäksi siirryin äidin viereen haukkumaan. Olento pysähtyi äidin toiselle puolelle ja siinä vaiheessa hän meni koskemaan sitä. Hieman tätä asiaa ihmettelin, mutta koska äiti uskalsi sitä koskea, piti tietysti minunkin mennä sitä nuuskimaan. Tämän jälkeen tutkinkin sitä kunnolla.

Lähdimme kävelemään poispäin olennosta ja käännyimme kävelläksemme aivan olennon vierestä ohitse. Kun pääsin sen lähelle, päätin tutkia sen perusteellisesti. Nuuskin sitä takaa, edestä ja sen jälkeen astuin kelkan päälle ja nuuskin tämän olennon päätä. Eipä siinä ollutkaan mitään pelottavaa.

Seuraavaksi kävelimme äidin kanssa poispäin kun yhtäkkiä metsästä tuli roisto uhaten ryöstää äidin rahat. Enpä minä oikein uskonut tämän mitään äidille tekevän ja katsoinkin poispäin... mutta sitten kun roisto tuli lähemmäs, piti minun mennä se haukkumaan äidin eteen. Minun äidiltäni et kyllä rahoja pois vie. Heti kun roisto rauhoittui, rauhoituin minäkin ja katselin taas poispäin - ei kai siitä enää mitään vaaraa ole.

Tämän jälkeen kävelimme taas toiseen suuntaan kun haalari nousi vauhdilla maasta ylös edessämme. Pelästyin sitä hieman ja murahdinkin, mutta eipä siitä sen enempää. Kävelimme takaisin lähtöpaikkaamme. Nyt lähdimme haalareita kohti, joista en sen enempää enää välittänyt, kunhan nuuskin haalareiden läheltä. Seuraavaksi takaapäin tuli tynnyri kovalla kolinalla. Hyppäsin äkkiä sivulle, mutta koska äitikään ei siitä mitään meinannut, en pelännyt minäkään vaan jatkoin muina miehinä kävelyä. Takaisin tullessamme kävimme tynnyrin lähellä ja se ei pelottanut minua lainkaan.

Seuraavaksi äiti meni sisälle pimeään taloon ja minä jäin tuomarin kanssa ulkopuolelle. Kun äiti pääsi taloon sisälle hän kääntyi ja huusi minua ja hyppi ja pomppi ... ja lähti piiloon. Kun ovi jälleen aukaistiin, minä ampaisin hakemaan äitiä. Koska en näyttänyt lainkaan pelokkaalta, ajatteli tuomari koettaa, olenko kova vai pehmo ja potkaisi siellä pyöreähköä puupalikkaa. Minä potkaisin sen takaisin, sen jälkeen tuomari potkaisi sitä ja taas minun piti sitä potkaista. Se ei aiheuttanut minulle minkäänlaista pelkotilaa ja jatkoin tämän jälkeen matkaani äidin luokse.

Seuraavaksi äiti jätti minut hihnalla kiinni talon seinään ja häipyi itse pois. Metsän siimeksestä hyökkäsi taas yksi roisto kimppuuni, mutta en antanut sen häiritä vaan piipitin äidin perään. Toki minä muutaman kerran vilkaisin roistoon päin, mutta siitä ei näyttänyt olevan vaaraa, sehän oli vain ihminen.

Tämän jälkeen lähdimme äidin kanssa kävelemään ja kun tulimme takaisin ammuttiin yksi laukaus ja jonkun ajan kuluttua toinen. Nämä eivät minun maailmaani hetkauttaneet mitenkään.

Tässä arvostelupisteeni:
Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: -1 pieni
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton (tämä olisi ollut +2 ellen olisi piipittänyt äidin perään)
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: +3 kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ laukausvarma

Sain luonnetestistäni pisteitä yhteensä 168, joista vähennettiin taisteluhalun -1:n takia 10 pistettä ja jäljelle jäi näin 158 pistettä, joka on kuulemma ihan hyvä lapinkoiralle.


 - Ruska | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (2)©2020 Suomenlapinkoira Ruska - suntuubi.com